Een nameserver vertaalt domeinnamen in IP-adressen.
Typt iemand een domeinnaam in zijn browser, dan zal zijn computer aan de nameserver van je website vragen naar welk IP-adres hij moet surfen.
Iets soortgelijks gebeurt er ook wanneer er een e-mail verstuurd wordt.

Gebruik maken van een nameserver

Wil je dus een website hosten, dan dien je ook een nameserver te hebben die voor uw domeinnaam gebruikt kan worden.
Als je domeinnaam bij loopID is ondergebracht, kun je kosteloos onze nameservers gebruiken.
Nameservers koppelen domeinnamen aan websites en e-mailadressen, door deze koppelingen op te slaan.
In de praktijk is het allemaal nog iets ingewikkelder en werken deze servers bijvoorbeeld ook met een cache geheugen.
Op die manier hoeft de volgende zoekopdracht naar een domeinnaam niet helemaal opnieuw uitgevoerd te worden.

Bij ons heb je vanaf pakket PH-2 volledige controle over DNS, WHOIS en nameserver gegevens.

• nameservers, WHOIS